بحث در آلمان برای بازگشت به انرژی هسته ای مجددا بالا گرفت
- شناسه خبر: 29611
- تاریخ و زمان ارسال: 11 شهریور 1402 ساعت 11:21
به گزارش اخبارنو، به نقل از روزنامه “تاگس اشپیگل” آلمان در حالی که این کشور چندی پیش خروج خود از انرژی هسته ای را اعلام کرد اما رسانهها بار دیگر از بالا گرفتن بحثها در این باره بین احزاب در دولت ائتلافی آلمان خبر میدهند.
اواخر فروردین ماه سال جاری دولت آلمان پس از شش دهه استفاده از انرژی هسته ای با وجود انتقادها و مخالفتها سه نیروگاه آخر باقی مانده خود را خاموش کرد تا به این ترتیب طرح خروج از انرژی هستهای را تکمیل کند.
خروج هستهای قرار بود در ابتدای سال جاری میلادی اتفاق بیفتد که به دلیل ترس از تنگناها در تامین انرژی در جریان درگیری اوکراین، دولت فدرال آلمان تصمیم گرفت که این تعطیلی را سه ماه و نیم به تعویق بیندازد.
آلمان که بزرگترین اقتصاد اروپاست از سال 2002 سیاست پایان دادن به استفاده از انرژی هسته ای را در پیش گرفته و این کاهش تدریجی در دولت آنگلا مرکل، صدراعظم سابق در سال 2011 و پس از فاجعه هستهای فوکوشیما ژاپن تسریع شد.
در یک سال گذشته و همزمان با قطع واردات گاز از روسیه، آلمان که بزرگترین تولیدکننده گازهای گلخانهای در اتحادیه اروپاست، برخی از نیروگاههای خود را با سوخت زغال سنگ روشن کرد تا کمبود انرژی ناشی از گاز روسیه را پوشش دهد و همین مساله باعث شده بود تا برخی از منتقدان پایان دادن به استفاده از انرژی هسته ای، از ادامه اجرای این سیاست انتقاد کنند.
حالا مجددا بحثها در این باره بین احزاب در دولت ائتلافی آلمان بالا گرفته است. این در حالی است که تنها یک روز پیش بود که ائتلاف موسوم به چراغ راهنمایی در آلمان قول داد در آینده با سروصدای کمتری حکومت کند و مناقشات را کم تر علنی کند.. اما اکنون کریستین دور، رهبر فراکسیون حزب لیبرال دموکرات آلمان، خواستار بازگشت به انرژی هسته ای شده است. دور در گفتگویی با روزنامه تاگس اشپیگل گفت: با تعطیلی سه نیروگاه هستهای گذشته، ما سالانه 30 تراوات ساعت برق خنثی از نظر آب و هوا را از دست دادهایم.
وی با توجه به وضعیت پرتنش بازار برق و هزینههای بالای انرژی برای شرکتها و مصرف کنندگان خصوصی، فکر میکند عاقلانه است که از برچیدن نیروگاههای هسته ای که هنوز در حال کار هستند جلوگیری شود تا حداقل این گزینه را داشته باشیم.
وی با توجه به وضعیت پرتنش بازار برق و هزینههای بالای انرژی برای شرکتها و مصرف کنندگان خصوصی، اعلام کرد که فکر می کند این عاقلانه است که از برچیدن نیروگاههای هستهای که هنوز در حال کار و فعالیت هستند جلوگیری نکنیم تا حداقل این گزینه را داشته باشیم.
به گزارش روزنامه “زوددویچه سایتونگ” فراکسیون حزب لیبرال دموکرات میخواهد در محل عقب نشینی خود در درسدن قطعنامهای را تصویب کند که بر اساس آن «نیروگاههای توان بار پایه» در آلمان ایجاد شود. این فراکسیون اعلام کرد: «این تنها راهی است که ما میتوانیم در هر موقعیتی قادر به عمل باشیم. حزب لیبرال دموکرات در دولت ائتلافی همچنین می خواهد برای ایجاد ورود به فناوری های شکافت هستهای مدرن، به ویژه کم زباله و کم خطر تلاش کند.
بیژن دژیر-سارای، دبیر کل حزب لیبرال دموکرات هم به روزنامه های “Mediengruppe Bayern” گفت که اگر از برچیدن نیروگاه های هسته ای جلوگیری کنید، نیازی به بحث در مورد “یارانه های گران قیمت” مانند قیمت برق صنعتی پیشنهادی سبزها ندارید.
بنابراین، این فراکسیون با تصمیم اولاف شولتز، صدراعظم فدرال آلمان، که در اکتبر سال گذشته از اختیارات خود برای صدور دستورالعمل استفاده کرد و تصمیم گرفت ادامه فعالیت نیروگاه های هسته ای را متوقف کند مخالفت کرد.
سبزها با بی تفاوتی نسبت به این تصمیمات حزب لیبرال دموکرات واکنش نشان دادند. استفی لمکه، وزیر محیط زیست سبز، گفت: “این مسئولیت و تصمیم خود لیبرال دموکرات ها است که آیا آنها می خواهند چنین پیشنهادی عقب مانده را به بوندستاگ آلمان ارائه دهند.
این تنها حوزهای نیست که در آن حزب لیبرال دموکرات ایدههای متفاوتی نسبت به شرکای ائتلاف خود از SPD و سبزها دارد. به جای قیمت برق صنعتی، که هم وزیر اقتصاد رابرت هابک و هم گروه پارلمانی SPD خواستار آن هستند، برای مثال لیبرالها کاهش مالیات بر برق را انتخاب میکنند. این پیشنهادات روز جمعه رای گیری میشود.